Étel
A kiegyensúlyozott táplálkozás éppoly létfontosságú, mint magának az élelemnek a megléte.
Lényegében semmiről sem állíthatjuk teljes biztonsággal, hogy az, ami. Ebben a pillanatban is kutatók ezrei dolgoznak azon, hogy levegővel vagy szeméttel helyettesítsék azokat az anyagokat, amelyek szükségesek a fennmaradásunkhoz.
Az ételek, amelyektől elhízunk, epekedést keltenek bennünk - és mi azokra az ételekre vágyunk, amelyektől elhízunk. (Ez nem sokban különbözik a dohányzástól: a tüdőrákot okozó cigaretta hatására kívánjuk az újabb, tüdőrákot okozó cigarettát.) Minél hizlalóbb egy étel, és minél inkább hajlamosak vagyunk elhízni tőle, annál erősebben fogunk ácsingózni utána.
A mai világban elengedhetetlen alapkövetelmény a gasztronómiában, hogy egy konyhának személyisége legyen.
Az ételnek hatalma van. Ez a hatalom inspirál, ámulatba ejt, sokkol, izgat, gyönyört okoz és megérint. Arra is képes, hogy nekem és másoknak örömet okozzon.