Gordon Ramsay
1966. november 8. — skót származású mesterszakács és médiaszemélyiség
Csak akkor használok a Föld másik féltekéjéről származó, nem idényjellegű alapanyagot, ha az legalább olyan jó, mint amit mi termesztünk itthon, szezonjában. Bizonyos alapanyagokat egyszerűen nem is lehet máshol termeszteni - lehet, hogy ritkábban és kisebb mennyiségben jutunk hozzá, de így sokkal jobban értékeljük, és kiemelt szerepet kaphatnak az aktuális étlapon.
Azt mondják, minden jó főszakács mögött ott áll a profi konyhai csapat (és ez nagyon is igaz), de megbízható, lelkes, a minőségre kényes beszállítók és termelők nélkül mindez kevés lenne.
Ahhoz, hogy elérd a célod, tudnod kell, mit akarsz.
A legfontosabb tippem, hogyan főzzünk gyorsan finomat, hogy költsünk a jó hozzávalókra. Minél jobbak az összetevők, annál kevesebb energiával lehet valami finomat összehozni belőlük.