Fördős Zé
1977. január 11. — gasztroblogger
A főzés divat, stresszoldás, a kreativitás kiélése, szexi tevékenység, ezek így mind együtt.
Jó dolog az izgalom, jó dolog haladni a korral, de ennek, azt gondolom, hogy nem valami ellen kéne menni, hanem a hagyományos ételek mellett kellene párhuzamosan léteznie a modern dolgoknak.
Ma bármilyen jó kezdeményezés utat törhet magának anélkül, hogy erről egy fejes hozna döntést.
Celeb abból lesz, akinek a személyiségében van valami, ami tíz-tizenöt percre magára tudja vonni az emberek figyelmét, s nem kapcsolnak el róla azonnal.
Úgy működik a média, hogy először is kell keresni egy alkalmas embert, akinek nem kell tökéletesnek lennie, a lényeg, hogy legyen valamilyen, amiért kedvelhetik vagy utálhatják a nézők. Ha megvan az ember, akkor már csak eleget kell mutogatni a tévében, újságokban, és majd sokan oda akarnak menni hozzá, beszélgetni akarnak vele, vagy meg akarják érinteni. Kíváncsiak lesznek mindenre, ami vele kapcsolatos - az emberek így működnek.
A főzést - a motorversenyzéshez vagy a zongorázáshoz hasonlóan - mindenki meg tudja tanulni értékelhető szinten. Érzék és tehetség csak akkor kell, ha kiemelkedőt akarunk alkotni.
Michelin-csillagot csak őstehetségek kapnak, de ahhoz, hogy elkápráztasd a családod a konyhában, nem kell semmi más, csak elhatározás.
Bárki ismertté tehető a tévé segítségével, a lényeg, hogy kellően sokan nézzék az adott műsort.