Étrend
Nem létezik mindenki számára ideális diéta, mivel minden ember más. A jövőben biztosan olyan diétákat fogunk kialakítani, amelyek személyre szabottak, és amelyekben a zsírok, a szénhidrátok és a fehérjék fajtája és mennyisége teljes mértékben, még a genetikai tulajdonságokat is figyelembe véve, az egyénre szabható! Ám még nem tartunk itt. Azt azonban láthatjuk, hogy azt a pár módszert, amely néhányunknál vagy épp a szomszédasszonyunknál már működött, szinte vallásos hittel követjük, és meggyőződésünk, hogy mindenkinél beválnának. A gyakorlat azt bizonyítja, hogy egyeseknek segítenek, másoknak sajnos egyáltalán nem.
A változatos étrend élvezetesebbé teszi az étkezést, ráadásul segít elszakadni az általában kedvelt zsíros, sós és édes ízektől, és kifinomultabb ízlést alakít ki.
Bármely hagyományos étrend jobb, mint a mi feldolgozott ételekben dúskáló kultúránk.
Egészségünket túlságosan szigorú életrenddel megóvni unalmas betegség.
Minél kevesebb szénhidrátot fogyasztunk, annál karcsúbbak leszünk. Ez eddig világos. Arra azonban nincs garancia, hogy valaha is annyira karcsúak lehetünk, mint amennyire szeretnénk. Ezzel a ténnyel meg kell békülnünk. (...) A kövérségünk vagy a karcsúságunk genetikai tényezőkön is múlik, amelyek teljesen függetlenek az étrendünktől.
A szomorú igazság az, hogy nem iszom tejet, és nem eszem húst, és szerintem ezzel nagy szívességet teszek a természetnek.