Mindent beletett a tálba, elkeverte és a sütőbe tette. Isteni finom túrós süti lett belőle
„Már évek óta készítem, hol mazsolával, hol nélküle. Volt, hogy konzerv barackot vágtam a tésztába, akkor is isten finom lett.”
Hozzávalók: 50 dkg túró 450 g tejföl 10 dkg szoba hőmérsékletű vaj 8 tojás 7 evőkanál liszt 7 evőkanál cukor 1 citrom reszelt héja a tepsi kenéséhez: vaj
a tálaláshoz: baracklekvár porcukor
Elkészítés: A sütőt 180 fokra melegítjük.
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe öntjük. A tepsit néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön a tészta, illetve, hogy a felesleges levegő távozzon belőle.
Az előmelegített sütőbe tesszük és annak erősségétől függően kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
Sülés közben jelentősen megemelkedik, majd amikor a sütőből kivesszük, összeesik.
Forrón ízlés szerint felszeleteljük, de kihűtve is isteni.
Forrás: erdekescikkek.otpercpiheno.com