Heti három pohár pezsgő nem csak a demenciát előzi meg: mutatjuk, még mire jó a kutatások szerint
Mitől lesz csajos egy ital? Szerintünk biztos nem attól, hogy rózsaszín, mint a Szex és New Yorkban oly gyakran kortyolgatott Cosmopolitan koktél. Ha édes, ha ízes, ha illatos és csinos, akkor minket már le is nyűgözött!
Találtunk egy olyan italt, melyre talán nincs is jobb kifejezés, mint az, hogy minden érzékünkre hat. Ez egy édes és illatos pezsgőfajta, ami egy másfajta készítési folyamaton megy át, így nem utólag édesítik cukorral, hanem az édes szőlők eredeti zamatát őrzi a palack.
Miért olyan más?
Az asti technológia adja tehát ennek az italnak az eredeti édes, gyümölcsös ízét. A legtöbb édes pezsgővel szemben, melyeket száraz borból erjesztenek és rengeteg cukrot adnak hozzá utólag, ez a fajta ital az édes szőlők elsődleges zamatát tartja meg a technológiának köszönhetően. Így, amikor kinyitod a palackot, a gyümölcsös illat valósággal belengi a szobát.
Ami pedig szintén nem utolsó: a sok hozzáadott cukor híján másnap nem is csapja meg annyira a fejet. Alkoholtartalma is csupán 7%, ezért igen könnyed italról van szó. Az asti technológia Észak-Olaszországban honos, sokáig nem is használták máshol. Szerencsére ezt a technikát már itthon is elsajátította az egyik pezsgőmanufaktúra, így nem kell több ezret egyetlen palack ízes és csajos, asti technológiával készült pezsgőre költeni.
Bár, az ünnep fogalma már akarva-akaratlanul is összekapcsolódott a pezsgődugó pukkanó hangjával, az asti technológiával készült pezsgő pont a könnyedsége miatt nyugodtan fogyasztható akár az otthon kényelmében egy romantikus vacsora mellett, egy nehéz nap után láblógatva, a kedvenc filmedet nézve vagy főzőcskézés közben.
Az alkohol hatásai
Az alkohol hatásait régóta kutatják tudósok, és néha meglepő eredményre bukkannak. Ebben a cikkünkben a nyelvi készségekre gyakorolt hatásáról írtunk.
Forrás: she.hu